Τα Νέα μας / Ανακοινώσεις

WiFi στο σπίτι, στο γραφείο

από | 23 Απρ 2012 | Νέα, Πληροφορική

Έχεις πρόβλημα με το ασύρματο router; Πριν το πετάξεις … διάβασε παρακάτω, ίσως δεν το έχεις ρυθμίσει σωστά!

Η κάλυψη ασύρματου δικτύου LAN δεν είναι απεριόριστη: κάθε σημείο πρόσβασης καλύπτει έως 1 χλμ. ανάλογα την κεραία, τον τύπο της συσκευής. Η εμβέλεια ενός σημείου πρόσβασης ενδέχεται να επηρεάζεται από εμπόδια, όπως π.χ. από τοίχους και περίκλειστους χώρους. Επίσης, τα ραδιοσήματα δεν διαπερνούν το μέταλλο, όπως π.χ. στο θάλαμο ανελκυστήρα, η ακόμη και το ίδιο το σώμα μας.

Ορισμένα ζητήματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

  1. Η ασύρματη πρόσβαση είναι κοινόχρηστη. Ένας καλός πρακτικός κανόνας ορίζει ανά σημείο πρόσβασης 15-20 χρήστες για δεδομένα και 8-12 χρήστες για φωνητικές υπηρεσίες.
  2. Για ποιότητα φωνητικών υπηρεσιών μέσω WLAN (VoWLAN), τα σημεία πρόσβασης θα πρέπει να τοποθετούνται σε μικρότερη απόσταση μεταξύ τους.
  3. Η ισχύς του ασύρματου σήματος μπορεί να μειωθεί όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση που πρέπει να διανύσει.
  4. Σε εγκαταστάσεις πέρα του ενός (είτε για την επέκταση εμβέλειας είτε γιατί είναι του γείτονα) ενδέχεται να υπάρχει διένεξη οπότε απαιτείται σωστή ρύθμιση των καναλιών εκπομπής σήματος.
  5. Τα σημεία πρόσβασης προσφέρουν καλύτερη κάλυψη, όταν τοποθετούνται στην οροφή.

Πληροφορίες:

  • http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_LAN
  • http://www.geekzone.co.nz/inquisitor/2996
  • http://lifehacker.com/5538927/wifi-stumbler-scans-local-wi+fi-to-find-an-interference+free-channel
  • http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_WLAN_channels

Δια Ταύτα

Με την χρήση δωρεάν εργαλείων όπως παρουσιάζω ακόλουθα μπορείτε να τσεκάρετε ποια κανάλια χρησιμοποιούνται γύρω σας και να αποφασίσετε εσείς για το σωστότερο. Θυμηθείτε ότι όσο μικρότερη διένεξη εκπομπής τόσο καλύτερη ποιότητα αλλά και συνδεσιμότητα θα έχετε. Θα μοιραστώ μαζί σας πρόσφατη εμπειρία όπου κατηγορούσα το USB WiFi STICK που σύνδεσα στην νέα μου Samsung LCD. Πέρασαν 2 μήνες περίπου για να διαβάσω πρώτα για την χρήση των καναλιών και να ρυθμίσω σωστά το router Μου. Χρησιμοποιούσα το ίδιο κανάλι με τον γείτονα με αποτέλεσμα ενώ συνδεόμουν κανονικά IP από τον DHCP να μην παίρνω. Αλλαγή καναλιού και …. λύθηκε το πρόβλημα μου.

Εργαλεία:

http://www.meraki.com/products/wireless/wifi-stumbler
http://www.meraki.com/products/wireless/wifi-mapper

Δείτε επίσης, σχετικά με: Πληροφορική

Ας ξεκινήσουμε μαζί!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για το δικό σας Έργο Πληροφορικής: Ανάπτυξη Λογισμικού, Παραγωγή Ιστοτόπων, Εξοπλισμός H/W & S/W γραφείων, Cloud Hosting Servers και Τεχνική Υποστήριξη, Συντήρηση Δικτύων IT.