Τα Νέα μας / Ανακοινώσεις

Εντυπώσεις από την ISE 2019

από | 14 Φεβ 2019 | Νέα

Επιστροφή από την έκθεση ISE 2019 από το όμορφο Άμστερνταμ πίσω στα έργα των πελατών μας και τις ανάγκες τους για λογισμικό. Πίσω στην Ελλάδα, την όμορφη, ηλιόλουστη χώρα μας, όπου μια νέα εφαρμογή λογισμικού μπορεί να καθορίσει το μέλλον της Κοινοβουλευτικής Ψηφοφορίας.

Σκέφτηκα ότι θα ήταν χρήσιμο να διαλέξω μερικά στιγμιότυπα σχετικά με συσκευές και λύσεις ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για κοινοβούλια και συνέδρια – αλλά αυτό είναι εν μέρει πρόκληση. Η ISE έχει γίνει σημαντική με τη πάροδο των χρόνων και έχει γίνει η μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως οπτικοακουστικής τεχνολογίας.

Για να είμαι δίκαιος στους υπεύθυνους πωλήσεων και ειδικούς τεχνολογίας που συνάντησα, και τους ευαγγελιστές δημοσίων σχέσεών τους, πολλοί από αυτούς ήταν πηγαία ευθουσιασμένοι για τις εξελίξεις τους ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν – ως γνωστών λέγεται ότι το κλειδί στη ζωή είναι να μπορείς να υποκρίνεσαι την ειλικρίνια!

Οπότε δεν υπήρχαν πολλά που να αποτελούν λόγο ενθουσιασμού. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρχαν ορισμένες καλές λύσεις ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Η Bosch παρουσίασε μερικές από τις συσκευές Dicentis Multimedia, αυτές οι εξαιρετικές IP συσκευές που διαθέτουν επαγγελματικά, υψηλής ποιότητας μικρόφωνα και είναι ανοιχτές στην ανάπτυξη εφαρμογών Android από τρίτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι 300 συσκευές Dicentis που τρέχουν το eVoting Application, λειτουργούν με επιτυχία στην Βουλή των Ελλήνων.

Βρισκόμαστε ενώπιον της αυγής της ηλεκτρονικhttps://ibs.gr/https://ibs.gr/elvote-ilektroniki-psifoforia/ής ψηφοφορίας σε συνέδρια και κοινοβούλια. Στην ISE 2019 παρουσιάστικαν πολλές λύσεις και συσκευές, όμως πιστεύω χρειάζονται περισσότερα βήματα ακόμα, ώστε να έρθουμε πιο κοντά σε αποδοτικές και ασφαλείς λύσεις ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με χαρακτηριστικά όπως:

  • Άμεση ανάκτηση συστήματος, σε πρίπτωση προβλήματος
  • Άμεση ανάκτηση του σταδίου της ψηφοφορίας
  • Απρόσκοπτη λειτουργία των μικροφώνων
  • Κρυπτογράφηση των ψήφων

Παρόλαυτα, σαν για πολλά χρόνια επαγγελματίας και παρατηρητής του κλάδου IT και ειδικά της σκηνής του λογισμικού, θα έλεγα ότι υπήρχαν λίγα μεγάλης σημασίας, όσο αφορά νέες τεχνολογίες βασισμένες σε λογισμικό, στην εκδήλωση. Καλώς εχώντων των πραγμάτων, του χρόνου στην ISE 2020, την τελευταία στο Άμστερνταμ, καθώς η έκθεση θα μεταφερθεί στη Βαρκελώνη το 2021, θα δούμε περισσότερους έξυπνους IP λευκοπίνακες, λύσεις 4K Wifi streaming και συσκευές IP να τρέχουν το eVoting Application!

Δείτε επίσης, σχετικά με:

Ας ξεκινήσουμε μαζί!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για το δικό σας Έργο Πληροφορικής: Ανάπτυξη Λογισμικού, Παραγωγή Ιστοτόπων, Εξοπλισμός H/W & S/W γραφείων, Cloud Hosting Servers και Τεχνική Υποστήριξη, Συντήρηση Δικτύων IT.