10 συνήθη ζητήματα ασφάλειας του WordPress και πώς να τα λύσετε

από | 1 Δεκ 2023 | Πληροφορική

Το WordPress είναι το πιο δημοφιλές CMS παγκοσμίως, τροφοδοτώντας πάνω από το 40% όλων των ιστότοπων στο διαδίκτυο. Είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξή του. Επειδή χρησιμοποιείται ευρέως, είναι ο συνήθης στόχος για τους χάκερ. Η εξοικείωση για θέματα ασφάλειας του WordPress και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή τους, αποτελεί τον θεμελιώδη λίθο επιβίωσης για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να ασφαλίσετε το WordPress.

Είτε έχετε να κάνετε με έναν ιστότοπο που έχει παραβιαστεί είτε θέλετε να λάβετε προληπτικά μέτρα για να προστατέψετε τον ιστότοπό σας, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες, εργαλεία και λύσεις στη διάθεσή σας.

Σε αυτήν την ανάρτηση, αναφέρουμε τα 10 πιο κοινά τρωτά σημεία του WordPress. Θα περιγράψουμε μερικές από τις κύριες αιτίες για κάθε πρόβλημα και  θα προτείνουμε λύσεις για την πρόληψή τους.

Η σημασία της ασφάλειας του ιστοτόπου WordPress σας

Κατασκευή Ιστοσελίδων Facebook 1080x1080 231115

Μια παραβίαση ασφαλείας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ιστότοπού σας και των δεδομένων σας. Εάν ένας χάκερ – κακόβουλο λογισμικό διεισδύσει στον ιστότοπό σας,

μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένο χρόνο διακοπής λειτουργίας του ιστοτόπου και στην έκθεση των αποθηκευμένων δεδομένων. Αυτό το περιστατικό όχι μόνο μπορεί να βλάψει την επισκεψιμότητα του ιστοτόπου αλλά και την να προκαλέσει μακροπρόθεσμη ζημιά στη φήμη της επιχείρησή σας.

Η διασφάλιση της προστασίας του ιστότοπού σας μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητές να πέσετε θύμα επίθεσης. Πραγματοποιώντας ελέγχους ασφαλείας, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του ιστότοπού σας και να διατηρήσετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας.

Περιεχόμενα

1. Αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης

2. Κακόβουλο λογισμικό

3. Επιθέσεις Cross Site Scripting (XSS)

4. Απαρχαιωμένο λογισμικό, πρόσθετα και θέματα

5. Επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service).

6. Κακόβουλο λογισμικό για βάσεις δεδομένων (SQL).

7. Ανεπιθύμητη βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης (SEO).

8. HTTP Αντί για HTTPS

9. Ηλεκτρονικό ψάρεμα

10. Χαμηλής ποιότητας υπηρεσία φιλοξενίας

10 κοινά ζητήματα ασφάλειας του WordPress (και πώς να τα αποτρέψετε)

Τώρα που καταλαβαίνουμε περισσότερα γιατί η ασφάλεια του WordPress είναι τόσο σημαντική, ας δούμε μερικά από τα ζητήματα που μπορεί να συναντήσετε. Εδώ είναι 10 τρωτά σημεία του WordPress και πώς να προστατέψετε τον ιστότοπό σας από αυτά!

1. Αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης

Το συχνότερο λάθος που κάνουν οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων και οι χρήστες είναι πως χρησιμοποιούν αδύναμους κωδικούς. Οι αδύναμοι κωδικοί κάνουν το website σας ευάλωτο σε επιθέσεις χάκερ.

Παραδείγματος χάρη μια απο τις πιο συχνές διαδικτυακές επιθέσεις είναι η επίθεση brute force στην οποία  χάκερς και bots χρησιμοποιούν όλους τους δυνατούς συνδιασμούς κωδικών για να σπάσουν τον κωδικό και να συνδεθούν στον ιστότοπο εκμεταλλευόμενοι τη σελίδα σύνδεσης.

Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι χρήστες του ιστοτόπου χρησιμοποιούν πολύπλοκους κωδικούς. Προτείνουμε μια γεννήτρια κωδικών οπως αυτή του WordPress.

wordepress users

Επιπλέον είναι σημαντικό να ανανεώνουμε τους κωδικούς μας ανα τακτικά χρονικά διαστήματα. Εαν σας ανησυχεί οτι θα ξεχνάτε τους κωδικούς σας μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποια εργαλεία διαχείρησης κωδικών όπως το NordPass το LastPass ή το Bitwarden.

Επίσης προτείνουμε να ισχύει περιορισμός στις προσπάθειες σύνδεσης σε έναν ιστότοπο και να είναι ενεργοποιημένο το two-factor authentication (Αυθεντικοποίηση χρηστών με 2 τρόπους).Το WordPress δεν προσφέρει αυτους τους τρόπους απο μόνο του, θα πρέπει να κατεβάσετε κάποια plugin ασφαλείας όπως το Loginizer.

Αυτό το εργαλείο μπορεί να σας προστατέψει απο επιθέσεις brute-force με το να αποκλείει υποπτες διευθύνσεις IP, να ενεργοποιεί αυθεντικοποίηση 2FA και να περιορίζει τον αριθμό προσπαθειών σύνδεσης.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

2. Κακόβουλο λογισμικό

Οι χάκερς συνηθίζουν  να μολύνουν τον ιστότοπο με κακοήθη κώδικα για να κλέψουν προσωπικά δεδομένα. Εάν αντιμετωπίζετε ένα χακαρισμένο ιστότοπο είναι πολυ πιθανό τα αρχεία σας να είναι μολυσμένα με κακόβουλο λογισμικό.

Υπάρχουν πολλά είδη κακόβουλου λογισμικού.Κάποιοι απο τους κοινούς τύπους κακόβουλου λογισμικού που επιρρεάζουν το wordpress είναι τα:

  • malicious redirects (συνήθως κωδικας javascript με σκοπό να κατευθύνει τον επισκέπτη σε εναν άλλο ιστότοπο),
  • drive-by downloads (Ληψη κακόβουλου κώδικα στον υπολογιστή ή την συσκευή που κάνει ευάλωτο στο σύστημα σε επιθέσεις) και
  • επιθέσεις backdoor (είναι μια μέθοδος παρακάμψεως των διαδικασιών ελέγχου ταυτότητας για να αποκτηθεί πρόσβαση στο σύστημα).

Η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αυτών των τύπων επιθέσεων είναι η πρόληψη.Ωστόσο ακόμα και έτσι είναι πιθανό να πέσετε θύμα hacking. Το πρώτο βήμα είναι να ελέγξετε που το κακόβουλο λογισμικό είναι παρών. Θα μπορούσε να είναι στα αρχεία στους φακέλους και στη βάση. Ένα πολύ γνωστό Plugin για na κάνει έλεγχο στο website για κακόβουλο λογισμικόαυτή είναι το Wordfence.

wordfence internet security plugin

Αυτό το plugin παρέχει ένα Firewall προστασίας και ένα σαρωτή κακόβουλου λογισμικού ώστε να σας βοηθήσει να κρατήσετε την ασφάλεια του ιστοτόπου σας ψηλά. Επίσης προσφέρει και 2FA.

Υπάρχουν πολλές λύσεις για αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού οι οποίες εξαρτώνται απο το βαθμό που έχει προσβληθεί ο ιστότοπος. Θα μπορούσατε για παράδειγμα να σβήσετε τα κατεστραμένα αρχεία ή να επαναφέρετε την έκδοση του website σας μέσω ενός backup. Αυτός είναι ένας απο τους βασικούς λόγους που πρέπει να παίρνουμε συχνα backup το website.

Οι πελάτες της iBS μπορούν να δημιουργούν backup μέσω του Plesk. Επίσης θα μπορουσατε να κάνετε backup και μέσω πολλών plugin διαθέσιμων του WordPress.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

3. Επιθέσεις Cross Site Scripting (XSS)

Το Cross-site scripting (XSS) συχνά εμφανίζεται σε WordPress Plugins. Σε αυτές τις επιθέσεις οι Χάκερς φορτώνουν σελίδες που περιέχουν επικίνδυνα αρχεία javascript για να κλέβουν δεδομένα απο το πρόγραμμα περιήγησης.

Για παράδειγμα, όταν αυτά τα επικίνδυνα αρχεία javascript προσβάλλουν τον ιστότοπο, τοτε οταν ένας επισκέπτης μπει στο ιστοτοπο και συμπληρώσει μια φόρμα τα στοιχεία του θα κλαπούν. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψετε το XSS στο WordPress είναι να διατηρείτε τον ιστότοπό σας ενημερωμένο. Υπάρχουν επίσης πολλά plugin ασφαλείας του WordPress τα οποία μπορουν να σας βοηθήσουν να ασφαλίσετε τον ιστοτοπο σας ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις.

Εκτός από το Wordfence, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες τείχους προστασίας διαδικτυακών εφαρμογών (WAF) όπως το Sucuri.

sucuri web secirity

Εκτός από την παρακολούθηση και το φιλτράρισμα της επισκεψιμότητάς σας, το sucuri προσφέρει τη λειτουργία αποκλεισμού URL. Μόλις προσθέσετε το url της σελίδας σύνδεσης του website σας σε αυτή τη λίστα αποκλεισμού κανείς δεν θα μπορεί να συνδεθεί εκτός κιαν τον προσθέσετε εσείς στην λίστα εξουσιοδοτημένων χρηστών.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

4. Απαρχαιωμένο λογισμικό, πρόσθετα και θέματα

Η εγκατάσταση – ενημέρωση του WordPress είναι πολυ σημαντική. Εαν έχετε εταιρικό ιστότοπο – ηλεκτρονικό κατάστημα με WordPress παλιάς έκδοσης, είστε σίγουρα πιο ευάλωτοι σε επιθέσεις.

Το απαρχαιομένο λογισμικό πρόσθετα και θέματα είναι υπεύθυνο για κάποια απο τα πιο συχνά ζητήματα ασφαλείας. Οι developers των θεμάτων και των προσθέτων συχνά δημιουργούν νεές ενημερώσεις οι οποίες εμπεριέχουν σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας και διορθώσεις προβλημάτων.

Η ενημέρωση των προσθέτων που είναι εγκατεστημένα στον ιστότοπό σας μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή επιθέσεων.

Συνιστούμε να διασφαλίζετε ότι ενημερώνεται όλο το λογισμικό, τα πρόσθετα και τα θέματα κάθε φορά που συνδέεστε στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να δείτε εάν οι ενημερώσεις είναι διαθέσιμες, από τον διαχειριστικό του WordPress μεταβαίνοντας στο Πίνακας ελέγχου → Ενημερώσεις.

update plugins in wordpress

Εάν πιστεύετε ότι θα έχετε πρόβλημα να ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία χειροκίνητα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις του wordpress. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε για τι επερχόμενες αναβαθμίσεις του wordpress και να έχετε προετοιμάσει τον ιστοτοπό σας. Συνιστούμε επίσης να αφαιρέσετε τυχόν αχρησιμοποίητα θέματα ή πρόσθετα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μεταβαίνοντας στο Plugins → Installed Plugins → Inactive.

delete plugins in wordpress dashboard

Επιλέξτε τα όλα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Διαγραφή από το αναπτυσσόμενο μενού. Για να διαγράψετε ανενεργά θέματα WordPress, μπορείτε να μεταβείτε στο Εμφάνιση → Θέματα. Αφού επιλέξετε το θέμα που θέλετε να αφαιρέσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή στην κάτω δεξιά γωνία.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε τη νέα έκδοση ενος πρόσθετου ή ενός θέματος για να βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατό με τον ιστότοπό σας. Ένα πρόσθετο όπως το BlogVault μπορεί να διευκολύνει τη διαχείριση των ενημερώσεών σας.

Με το Blogvault μπορείτε με ασφάλεια αν ενημερώσετε τον ιστότοπο σας χωρις να ανησυχείτε έαν κάποια νέα έκδοση θα δημιουργήσει πρόβλημα. Το πρόσθετο αυτό σας επιτρέπει να δοκιμάσετε την ενημερωμένη έκδοση ενός άλλου πρόσθετου σε ένα Testing περιβάλλον πριν το ενημερώσετε στην Live ιστοσελίδα.Εάν σας φαίνεται δύσκολο μπορούμε εμείς να αναλάβουμε τη συντήρηση του ιστοτοπού σας

Επιστρoοφή στα περιεχόμενα

5. Επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service).

Ένας άλλος κοινός τύπος ζητημάτων ασφαλείας του WordPress είναι οι επιθέσεις (DDoS). Αυτό συμβαίνει όταν οι χάκερ στέλνουν στους servers κίνηση (traffic), με στόχο να μην μπορούν να την διαχειριστούν, να υπεφορτώνονται και όσοι ιστότοποι φιλοξενούνται απο τους servers να βγαίνουν εκτός σύνδεσης.

Αυτό το είδος επιθέσεων μπορεί να προκαλέσει διακοπές λειτουργίας στον ιστότοπό σας και, με τη σειρά του, να βλάψει την επισκεψιμότητα και δημοτικότητα του ιστοτόπου σας. Συνήθως, αυτοί οι τύποι επιθέσεων στοχεύουν ιστότοπους με κακή ασφάλεια φιλοξενίας. Για την προστασία από επιθέσεις DDoS, είναι σημαντικό να υπάρχουν εργαλεία παρακολούθησης για τον εντοπισμό ύποπτης δραστηριότητας.

Ένα πρόσθετο όπως το WP Activity Log μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

WP Activity secure WordPress plugin web banner

Τα αρχεία καταγραφής δραστηριότητας του WordPress βοηθούν στην επίβλεψη τυχόν αλλαγών που γίνονται στον ιστότοπό σας. Το πρόσθετο αυτό σάς ενημερώνει επίσης πότε προστίθενται, τροποποιούνται ή διαγράφονται αρχεία.

Είναι επίσης απαραίτητο να επενδύσετε σε ποιοτική υπηρεσία φιλοξενίας. Η επιλογή ενός αξιόπιστου παρόχου με μια σειρά λειτουργιών και εργαλείων ασφαλείας μπορεί να βοηθήσει πολύ στην προστασία του ιστότοπού σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για για να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση Hosting.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

6. Κακόβουλο λογισμικό για βάσεις δεδομένων (SQL).

Η γλώσσα (SQL) είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με βάσεις δεδομένων. Οι ιστότοποι WordPress χρησιμοποιούν βάσεις δεδομένων MySQL για να λειτουργήσουν. Οι επιθέσεις SQL συμβαίνουν όταν οι χάκερς αποκτούν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στη βάση δεδομένων σας και, με τη σειρά τους, στα δεδομένα του ιστότοπού σας. Μόλις αποκτήσουν είσοδο μπορούν να κάνουν άμεσα αλλαγές στη βάση δεδομένων σας.

Για παράδειγμα, οι χάκερ μπορούν να δημιουργήσουν νέους χρήστες διαχειριστή και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν αυτά τα διαπιστευτήρια για να συνδεθούν στον ιστότοπό σας στο WordPress. Μπορούν επίσης να προσθέσουν νέα δεδομένα στη βάση δεδομένων σας, όπως κακόβουλους συνδέσμους.

Οι φόρμες υποβολής, επικοινωνίας και πληρωμής είναι κοινά σημεία εισόδου για την βάση SQL. Αντί για τις πληροφορίες που ζητά το πεδίο της φόρμας, οι χάκερ θα υποβάλουν κακόβουλο κώδικα απευθείας στη βάση δεδομένων SQL σας.

Για να μην συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να θέσετε περιορισμούς στις υποβολές φορμών. Για παράδειγμα, μπορείτε να απαγορεύσετε τους ειδικούς χαρακτήρες στα πεδία της φόρμας.

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε reCAPTCHA για ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στις φόρμες σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο WordPress όπως το Wordfence.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

7. Ανεπιθύμητη βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης (SEO).

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι σημαντική για πολλούς ιδιοκτήτες ιστότοπων. Δυστυχώς, οι χάκερ μπορούν να στοχεύσουν τις κορυφαίες σελίδες σας και, παρόμοια με την SQL, να τις μολύνουν με ανεπιθύμητες λέξεις-κλειδιά και ψεύτικες διαφημίσεις. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να κατευθύνουν τους χρήστες σε κακόβουλους ιστότοπους.

Οι χάκερ μπορούν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις SEO μέσω επιθέσεων brute force και απαρχαιωμένων παλεών θεμάτων και προσθέτων. Ένα πράγμα που κάνει τις επιθέσεις SEO τόσο επικίνδυνες είναι ότι μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

Στις επιθέσεις SEO θα μπορούσε ένας χάκερ να προσθέσει μια λέξη-κλειδί, όπως “φθηνά ρολόγια Rolex”, σε μια σελίδα στον ιστότοπό σας. Δυστυχώς, όταν ανιχνευτές SEO ανιχνεύουν τον ιστότοπό σας, ενδέχεται να επισημάνουν τη σελίδα σας για ανεπιθύμητη συμπεριφορά και να σας τιμωρήσουν.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψετε αυτό το ζήτημα ασφαλείας του WordPress είναι να πραγματοποιήσετε σαρώσεις κακόβουλου λογισμικού χρησιμοποιώντας το Wordfence ή το Sucuri. Επιπλέον, είναι συνετό να παρακολουθείτε τα Analytics σας. Εκεί μπορείτε να εντοπίσετε τυχόν ξαφνικές αυξήσεις στην επισκεψιμότητα ή δραματικές αλλαγές στη θέση σας στις σελίδες κατάταξης μηχανών αναζήτησης (SERP).

Επιστροφή στα περιεχόμενα

8. HTTP Αντί για HTTPS

Για χρόνια, η Google τονίζει τη σημασία της ασφάλειας της ιστοσελίδας και τον ρόλο που παίζει στο SEO. Μερικά κοινά ζητήματα ασφαλείας του WordPress μπορεί να αποδοθούν στην εκτέλεση του ιστότοπού σας μέσω πρωτοκόλλου μεταφοράς υπερκειμένου (HTTP) αντί για ασφαλές πρωτόκολλο μεταφοράς υπερκειμένου (HTTPS).

Θα γνωρίζετε εάν ο ιστότοπός σας εκτελεί ασφαλή σύνδεση οταν έχει ένα εικονίδιο κλειστού λουκέτου δίπλα στο όνομα της διεύθυνσης URL στη γραμμή του προγράμματος περιήγησης.

https secure protocol

Εάν όχι, θα συναντήσετε ένα κόκκινο εικονίδιο τριγώνου και προειδοποιητικό μήνυμα “Η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική”.

example of a warning message indicating that the website youre trying to access might not be secure.pg

Το εικονίδιο του λουκέτου είναι ένα σήμα ασφαλείας που υποδεικνύει ότι ένας ιστότοπος χρησιμοποιεί πιστοποιητικό Secure Sockets Layer (SSL). Το πρωτόκολλο SSL κρυπτογραφεί την κίνηση από έναν ιστότοπο σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, έτσι ώστε οι πληροφορίες να μην μπορούν να υποκλαπούν ή να χρησιμοποιηθούν παράνομα από τρίτους.

Πολλοί πάροχοι περιλαμβάνουν πιστοποιητικά SSL στα πακέτα φιλοξενίας. Εάν είστε πελάτης της iBS, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το πιστοποιητικό σας απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του Plesk.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε ένα πιστοποιητικό SSL από μια αρχή έκδοσης πιστοποιητικών (CA) όπως το Let’s Encrypt.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

9. Ηλεκτρονικό ψάρεμα

Το ηλεκτρονικό ψάρεμα είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού που πείθει ανυποψίαστους χρήστες να προσφέρουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Αυτές οι επιθέσεις συχνά γίνονται με email ή μηνύματα κειμένου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μήνυμα θα ζητήσει από τον χρήστη να εκτελέσει μια ενέργεια, όπως να ενημερώσει τον κωδικό πρόσβασής του, για να αποτρέψει κάτι κακό (όπως να αποκλειστεί από τον λογαριασμό του, εκτός εάν τον ενημερώσει). Όταν ο χρήστης κάνει κλικ στον σύνδεσμο που περιλαμβάνεται στο email, τον ανακατευθύνει σε ενα φαινομενικά νόμιμο ιστότοπο και, στη συνέχεια, του ζητά να συμπληρώσει τα στοιχεία σύνδεσής του.

Εάν η Google εντοπίσει απάτες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” στον ιστότοπό σας, μπορεί να μπείτε στη λίστα αποκλεισμού και να χάσετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας. Για να αποτρέψετε τις απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε πρόσθετα ασφαλείας για να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα στον ιστότοπό σας και να αποκλείετε ύποπτους χρήστες.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

10. Χαμηλής ποιότητας υπηρεσία φιλοξενίας

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, ο πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο παίζει καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια του ιστότοπού σας. Η κακή ή χαμηλής ποιότητας φιλοξενία είναι στόχος για τους χάκερ.

Η φιλοξενία πολλών ιστοτόπων σε ένας server μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανησυχητική επειδή όλοι οι ιστότοποι στον διακομιστή μοιράζονται πόρους. Αυτό σημαίνει ότι εάν επηρεαστεί ένας ιστότοπος, συνήθως θα επηρεαστούν όλοι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός ο τύπος φιλοξενίας είναι επικίνδυνος. Αντίθετα, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν πάροχο φιλοξενίας που είναι προσεκτικός με την ασφάλεια του WordPress.

Εάν διαχειρίζεστε έναν μεγαλύτερο ιστότοπο, ίσως σκεφτείτε να μεταβείτε σε παρόχους φιλοξενίας cloud. Αν και είναι κάπως πιο ακριβό τα πακέτα φιλοξενίας cloud έρχονται με την ευκολία του να γνωρίζετε ότι ο ιστότοπός σας έχει τους δικούς του πόρους χωρίς να τους μοιράζεστε με κάποιον άλλο. Επιπλέον, όλα τα πακέτα μας που βασίζονται στο Plesk είναι ενσωματωμένα με αυτοματοποιημένο σαρωτή κακόβουλου λογισμικού.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Συμπέρασμα

Ως το πιο δημοφιλές CMS, το WordPress είναι μια αξιόπιστη και ισχυρή λύση για την κατασκευή και τη διαχείριση του ιστότοπού σας. Ωστόσο, για να διατηρήσετε την απόδοσή του σε βέλτιστα επίπεδα, είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με τα τρωτά σημεία ασφαλείας του. Στη συνέχεια, μπορείτε να λάβετε μέτρα για την προστασία και τη βέλτιστη λειτουργία του ιστότοπού σας

Σε αυτή την ανάρτηση εξετάσαμε 10 από τα πιο κοινά ζητήματα ασφάλειας του WordPress, από τη χρήση αδύναμων κωδικών πρόσβασης που προκαλούν επιθέσεις brute force έως και απαρχαιωμένο λογισμικό που οδηγεί σε επιθέσεις XSS και SQL. Ευτυχώς, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα για να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης σε ποιοτική φιλοξενία.

Ενδιαφέρεστε για λύσεις φιλοξενίας που μπορούν να ενισχύσουν την ασφάλεια του WordPress; Δείτε τα πλάνα φιλοξενίας μας για να μάθετε περισσότερα!

Eάν σας είναι δύσκολο να επιλέξετε κατασκευαστή για τον ιστότοπό σας καντε κλικ για να μάθετε 5 λόγους για τους οποίους πρέπει να εμπιστευτείτε την iBS για την κατασκευή του Εταιρικού σας Ιστοτόπου.

Δείτε επίσης, σχετικά με: Wordpress Παραγωγή Ιστοτόπων

Ας ξεκινήσουμε μαζί!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για το δικό σας Έργο Πληροφορικής: Ανάπτυξη Λογισμικού, Παραγωγή Ιστοτόπων, Εξοπλισμός H/W & S/W γραφείων, Cloud Hosting Servers και Τεχνική Υποστήριξη, Συντήρηση Δικτύων IT.