Τα Νέα μας / Ανακοινώσεις

Πρώτα βήματα με το Google analytics

από | 29 Μάι 2023 | Πληροφορική

Το Google Analytics είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία για την ανάλυση ιστότοπων και την κατανόηση της συμπεριφοράς των χρηστών. Με τη βοήθεια του Google Analytics, μπορούμε να αποκτήσουμε πολύτιμα δεδομένα για το κοινό μας, την απόδοση του ιστότοπου μας και τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις βασικές λειτουργίες του Google Analytics, συγκεκριμένα το Real-Time, το Audience, το Acquisition, το Behavior και το Conversions.

  1. Real-Time (Πραγματικός Χρόνος): Η λειτουργία Real-Time σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την πραγματική δραστηριότητα των χρηστών στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να δείτε πόσοι χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή, ποιες σελίδες επισκέπτονται, από ποιες πηγές κυκλοφορίας έρχονται και ποιά συμβάντα (events) εκτελούνται. Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη για να παρακολουθείτε τις ζωντανές δραστηριότητες, όπως η εκτέλεση μιας καμπάνιας ή η δημοσίευση ενός νέου άρθρου.
  2. Audience (Κοινό): Η λειτουργία Audience σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με το κοινό του ιστότοπού σας. Μπορείτε να δείτε ποιο είναι το γεωγραφικό προφίλ των επισκεπτών σας, ποιες συσκευές χρησιμοποιούν, πόση ώρα περνούν στον ιστότοπό σας και πολλά άλλα. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας και να προσαρμόσετε το περιεχόμενο και τις καμπάνιες σας ανάλογα.

  3. Acquisition (Απόκτηση): Η λειτουργία Acquisition σας δίνει πληροφορίες σχετικά με τις πηγές κυκλοφορίας των επισκεπτών σας. Μπορείτε να δείτε από πού προέρχονται οι επισκέπτες σας (π.χ. μηχανές αναζήτησης, κοινωνικά δίκτυα, άλλοι ιστότοποι), ποιούς όροι αναζήτησης χρησιμοποιούν για να βρουν τον ιστότοπό σας και ποιές καμπάνιες ή διαφημίσεις οδηγούν περισσότερη κίνηση στον ιστότοπό σας.
  4. Behavior (Συμπεριφορά): Η λειτουργία Behavior σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των επισκεπτών σας στον ιστότοπο. Μπορείτε να δείτε ποιες σελίδες είναι οι πιο δημοφιλείς, πόσος χρόνος περνιέται σε κάθε σελίδα, ποιες διαδρομές ακολουθούν οι χρήστες και πολλά άλλα. Αυτές οι πληροφορίες σας βοηθούν να αντιληφθείτε τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών σας και να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη στον ιστότοπό σας.
  5. Conversions (Μετατροπές): Η λειτουργία Conversions ασχολείται με τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την απόδοση των στόχων σας, όπως ολοκλήρωση ενός αγοραστικού καλαθιού, συμπλήρωση μιας φόρμας επικοινωνίας ή εγγραφή σε ένα ενημερωτικό δελτίο. Μπορείτε να παρακολουθείτε τα ποσοστά μετατροπής, να αναλύετε την απόδοση των καμπανιών σας και να λαμβάνετε αναφορές για τα έσοδά σας.

Συμπεράσματα: Το Google Analytics παρέχει ισχυρές δυνατότητες ανάλυσης για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων. Με τις λειτουργίες Real-Time, Audience, Acquisition, Behavior και Conversions μπορείτε να παρακολουθείτε την πραγματική δραστηριότητα των χρηστών, να κατανοήσετε το κοινό σας, να αξιολογήσετε την απόδοση του ιστότοπού σας και να μετρήσετε τις μετατροπές. Με αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να λάβετε στρατηγικές αποφάσεις για τη βελτίωση του ιστότοπού σας και την αύξηση των αποτελεσμάτων σας.

Για να αναζητήσετε και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα πατήστε εδω.

Σύνδεση με Google Analytics 4

Δείτε τα στατιστικά επισκεψιμότητας του ιστοτόπου σας μέσα απο την διαχειστική σελίδα του WordPress. Αναλαμβάνουμε την τεχνική επιμέλεια του ιστοτόπου σας ώστε να είναι πλήρως συμβατός με τα νέα Google Analytics.

sindesi me google analytics 4

Δείτε επίσης, σχετικά με:

Ας ξεκινήσουμε μαζί!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για το δικό σας Έργο Πληροφορικής: Ανάπτυξη Λογισμικού, Παραγωγή Ιστοτόπων, Εξοπλισμός H/W & S/W γραφείων, Cloud Hosting Servers και Τεχνική Υποστήριξη, Συντήρηση Δικτύων IT.