Τα Νέα μας / Ανακοινώσεις

Εντυπώσεις από το Web World Expo 2015

από | 28 Οκτ 2015 | Νέα

Το Web World Expo  είναι μία έκθεση – συνέδριο που θέτει ως στόχο την επικοινωνία μεταξύ των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες για το διαδίκτυο και των επιχειρήσεων που κρίνουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο ως θεμελιώδη παράγοντα για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξή τους. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους, προερχόμενες από κάθε κλάδο της οικονομίας, όπως τουριστικές επιχειρήσεις, εξαγωγικές επιχειρήσεις, e-shops, κ.α., οι οποίες επιθυμούν να βελτιώσουν την παρουσία τους στο Internet.

Ήμασταν, φυσικά, παρόντες και παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλες τις παρουσιάσεις των συνέδρων, περιηγηθήκαμε στα περίπτερα, μιλήσαμε με εκπροσώπους εταιριών πληροφορικής, επικοινωνήσαμε! Οι εντυπώσεις μας ήταν πολύ καλές όσον αφορά τους εκθέτες, την ευγενική υποδοχή στην είσοδο και την ευχάριστη και φιλική διάθεση που υπήρχε γενικότερα. Ο επιβλητικός εκθεσιακός χώρος του Ζαππείου πρόσδιδε αίγλη στην έκθεση, θετική ενέργεια στους παρευρισκόμενους και κουράγιο σε όσους επιθυμούσαν κάτι παραπάνω από τις λιγοστές επιλογές φαγητού που υπήρχαν στο κυλικείο…

Back to the Past or Back to the Future?

Αναφορικά με τη διοργάνωση, νομίζω ότι ως σχολιασμός ταιριάζει απόλυτα το απόφθεγμα του Ιουλίου Καίσαρα: “Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια”. Με άλλα λόγια, στο συνέδριο που πραγματεύεται την καλύτερη δυνατή προβολή και αναγνωρισιμότητα μέσω του διαδικτύου κρίνεται απαραίτητο να έχουν γίνει πράξη τουλάχιστον τα στοιχειώδη στον ιστότοπο του συνεδρίου (SEF ?, 404 errors, ALT attributes empty or missing, no sitemap, κ.α.). H διοργάνωση δε, ήταν “BACK TO THE PAST“, καθώς χωρίς μικροφωνική εγκατάσταση οι σύνεδροι αναγκάζονταν να ταλαιπωρηθούν με συνεχή αλλαγή θέσεων. Επίσης, έπρεπε εκείνη την στιγμή να συνδέουν τα laptop τους για να προβάλλουν τις παρουσιάσεις τους, οι οποίες εμφανίζονταν σε μικρών διαστάσεων οθόνη σε σχέση με τις αποστάσεις θέασης. Επιπλέον, δεν υπήρχε διαθέσιμο WiFi ούτε πρόγραμμα ομιλητών σε ψηφιακή μορφή και άλλα πολλά, που μας προβλημάτισαν ιδιαίτερα, εφόσον λαμβάνεται υπόψη ότι επρόκειτο για ένα συνέδριο που συμμετείχαν εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πληροφορικής και της επικοινωνίας! Ωστόσο, είναι κατανοητό πως ίσως η δύσκολη για όλους μας εποχή, λόγω της κρίσης, να οδήγησε τους διοργανωτές σε αναγκαίες περικοπές.

Ευελπιστούμε τον επόμενο χρόνο να το παρακολουθήσουμε βελτιωμένο και, αν μας δοθεί η ευκαιρία, να βοηθήσουμε, έτσι ώστε να μπορέσει πράγματι να χαρακτηριστεί ως “BACK TO THE FUTURE” συνέδριο, με τη λειτουργία web slide reception, τη δυνατότητα βιντεοσκοπημένης ή και broadcasting μετάδοσης για όσους έχουν το δικαίωμα, τη φιλοξενία διαφημιστικών σποτ των συμμετεχόντων εταιριών και με οθόνες στην είσοδο και στον χώρο του κυλικείου που θα περιλαμβάνουν το πρόγραμμα των ομιλητών. Ίσως πρέπει να φτιάξουμε μια Lite έκδοση της εφαρμογής Conference.net 😉

Δείτε επίσης, σχετικά με:

Ας ξεκινήσουμε μαζί!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για το δικό σας Έργο Πληροφορικής: Ανάπτυξη Λογισμικού, Παραγωγή Ιστοτόπων, Εξοπλισμός H/W & S/W γραφείων, Cloud Hosting Servers και Τεχνική Υποστήριξη, Συντήρηση Δικτύων IT.