Τα Νέα μας / Ανακοινώσεις

Microsoft Αυξήσεις Τιμών

από | 15 Μάι 2023 | Ανακοινώσεις, Νέα

1η Απριλίου 2023: Αύξηση 12% στις τιμές όλων των Cloud CSP προϊόντων

Γιατί εφαρμόζεται αυτή η αύξηση;

Τον Ιανουάριο, η Microsoft ανακοίνωσε μια αύξηση στις τιμές όλων των Cloud προϊόντων, καθώς και μια γενικότερη αλλαγή στον τρόπο που θα διαμορφώνονται οι τιμές σε αυτά τα προϊόντα από εδώ και στο εξής. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από την αύξηση που ήδη έχει ανακοινωθεί, οι τιμοκατάλογοι των Cloud προϊόντων θα αναθεωρούνται πλέον σε εξαμηνιαία βάση, ακολουθώντας τις όποιες αλλαγές υπάρχουν στην ισοτιμία Ευρώ-Δολαρίου. Αυτό σημαίνει ότι κάθε εξάμηνο πιθανόν να υπάρχουν είτε αυξήσεις είτε μειώσεις στις τιμές, οι οποίες όπως πάντα δεν θα επηρεάζουν τρέχουσες συνδρομές αλλά νέες αγορές και ανανεώσεις.

Η αλλαγή αυτή έχει ως σκοπό την ευθυγράμμιση των καταλόγων με την τιμή του δολαρίου, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια η ισοτιμία ήταν κλειδωμένη από τη Microsoft σε χαμηλά επίπεδα και πλέον δεν συμβαδίζει με την πραγματική.

Ποια προϊόντα επηρεάζονται και ποια εξαιρούνται;

Η αύξηση αυτή θα εφαρμοστεί σε όλα τα Cloud προϊόντα και σε όλα τα προγράμματα αδειοδότησης. Δεν θα επηρεάσει δηλαδή μόνο το πρόγραμμα CSP, αλλά και όλα τα Volume License / Enterprise συμβόλαια καθώς και τις απευθείας αγορές από Microsoft. Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε και αντίστοιχες αυξήσεις σε προϊόντα M365, Dynamics 365 και Azure Credits στα προγράμματα Open Value και Open Value Subscription.

Πως επηρεάζει αυτή η αλλαγή τους τελικούς πελάτες;

Η αύξηση προέρχεται από τη Microsoft και επηρεάζει τόσο τα κόστη της διανομής όσο και τις προτεινόμενες λιανικές τιμές. Οπότε, από την 1η Απριλίου οι νέες αγορές και οι ανανεώσεις θα γίνονται με τις αυξημένες τιμές. Από εκεί και πέρα, η νέα αυτή λογική της Microsoft θα προσθέσει μια επιπλέον «ρευστότητα» στις τιμές, μιας και πλέον κάθε εξάμηνο θα υπάρχει πιθανότητα, έστω και μικρών, διακυμάνσεων.

Δείτε επίσης, σχετικά με: Πληροφορική

Ας ξεκινήσουμε μαζί!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για το δικό σας Έργο Πληροφορικής: Ανάπτυξη Λογισμικού, Παραγωγή Ιστοτόπων, Εξοπλισμός H/W & S/W γραφείων, Cloud Hosting Servers και Τεχνική Υποστήριξη, Συντήρηση Δικτύων IT.