Τα Νέα μας / Ανακοινώσεις

Επίθεση Ransomware και πως θα προστατευθείτε

από | 15 Μάι 2017 | Ανακοινώσεις, Νέα

Η πρόσφατη παγκόσμια διαδικτυακή επίθεση από το WannaCrypt Ransomware αναστάτωσε πέρα απο τους προσβεβλημένους στόχους, όλους εμάς μιας που στην σκέψη ότι θα μπορούν να “κλειδώσουν” τα αρχεία του υπολογιστή ή και του server μας είναι τρομακτική.

Είχαμε ξανασυναντήσει και αντιμετωπίσει παραπλήσια περιστατικά όπου η πρόσβαση σε Word και Excel αρχεία ήταν αδύνατη και μόνο με πληρωμή μπορούσαν να ξεκλειδώσουν μα αυτό συνέβαινε μόνο στον χτυπημένο υπολογιστή και όχι και σε όλους τους υπολογιστές του ιδίου δικτύου. Σήμερα αν συμβεί σε ένα υπολογιστή τότε ο ιός εξαπλώνεται και στους υπόλοιπους υπολογιστές του δικτύου μας

Άμεσα πρέπει να προστατέψετε τον υπολογιστή σας και να ασφαλίσετε τα αρχεία σας για να αντιμετωπίσετε απειλές όπως του WannaCrypt ή WanaCrypt0r Ransomware.

Ποιά λειτουργικά συστήματα απειλούνται και τι πρέπει να κάνω ΑΜΕΣΑ για να προστατευθώ;

Για όσους έχουν ανημέρωτη έκδοση των Microsoft Windows και ιδιαίτερα όσοι έχουν έκδοση παλαιότερη από Windows 10 και Windows Server 2016 πρέπει απαραίτητα ΤΩΡΑ να κατεβάσουν και να τρέξουν την MS17-010 ενημέρωση ασφαλείας της Microsoft. Αν δεν έχεις κατεβάσει και τρέξει την παραπάνω ενημέρωση ΣΤΑΜΑΤΑ ΌΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕΤΗ ΤΩΡΑ.

Αν έχεις Windows XP, Windows 8, and Windows Server 2003 όπου ενημερωσεις πλέον δεν υπάρχουν διαθέσιμες, η Microsoft πρόσφατα ανέβασε σχετικές ενημερώσεις για άμεσο κατέβασμα και εγκατάσταση όπου ΑΜΕΣΑ πρέπει κάνετε.

Πέρα απο τις παραπάνω ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ η Microsoft προτείνει να απενεργοποίησουμε το SMBv1 protocol, που πέρα απο παλιό έχει ήδη αντικατασταθεί απο νεώτερες εκδόσεις όπως τα SMBv2 and SMBv3.

Προσοχή όλες οι παραπάνω ενημερώσεις πρέπει να εγκατασταθούν ΤΩΡΑ και να φροντίσετε να πάρετε νέο  αντίγραφο ασφαλείας (backup) των αρχείων σας.

Διαβάστε επίσης σχετικά: WannaCrypt ransomware worm targets out-of-date systems

 

 

Δείτε επίσης, σχετικά με: Πληροφορική

Ας ξεκινήσουμε μαζί!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για το δικό σας Έργο Πληροφορικής: Ανάπτυξη Λογισμικού, Παραγωγή Ιστοτόπων, Εξοπλισμός H/W & S/W γραφείων, Cloud Hosting Servers και Τεχνική Υποστήριξη, Συντήρηση Δικτύων IT.