Τα Νέα μας / Ανακοινώσεις

Απομακρυσμένη Εργασία για την Επιχειρησιακή Συνέχεια

από | 25 Μαρ 2020 | Νέα, Πληροφορική

Το Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας (ή “Επιχειρησιακή Συνέχεια και Σχεδιασμός Ανθεκτικότητας») είναι η διαδικασία δημιουργίας συστημάτων πρόληψης και ανάκαμψης για την αντιμετώπιση πιθανών απειλών για μια επιχείρηση. Η αντίσταση ενός οργανισμού σε αναστολή εργασιών είναι “η ικανότητα … να αντέξει στις αλλαγές στο περιβάλλον του και να συνεχίσει να λειτουργεί”. Η συχνά ονομαζόμενη ως ανθεκτικότητα, είναι μια δυνατότητα που επιτρέπει στις εταιρίες είτε να υπομείνουν τις περιβαλλοντικές αλλαγές χωρίς να χρειάζεται να προσαρμοστούν μόνιμα, είτε να αναγκαστούν να προσαρμοστούν σε έναν νέο τρόπο εργασίας, ο οποίος να ταιριάζει καλύτερα στις νέες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Πριν από την κρίση του Κορωνοϊού, συζητούσαμε και προγραμματίζαμε τι θα συμβεί εάν οι υπολογιστές θα σταματήσουν να λειτουργούν. Σήμερα, οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στο γραφείο για δουλειά, όχι οι υπολογιστές.

Τι χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε λειτουργική την επιχείρησή μας, εργαζόμενοι από το σπίτι;

  1. Τηλεφωνικό κέντρο VoIP: Πρέπει να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας μας. Να μπορούμε να δεχόμαστε εισερχόμενες κλήσεις, να προωθούμε κλήσεις σε εσωτερικά συνάδελφών, να το χρησιμοποιούμε σαν όταν στο γραφείο.
  2. Συνεργασία και εργασία σε ομάδες: Όταν από το σπίτι, πως θα συζητήσουμε, θα συνεργαστούμε με τους συναδέλφους μας; Με την χρήση νέων τεχνολογιών μπορούμε να μοιραστούμε την οθόνη μας συλλογικά και αμφίδρομα. Μπορούμε να επεξεργαστούμε τα κείμενα μας ταυτόχρονα και μπορούμε να συμμετέχουμε στις εταιρικές συναντήσεις όπως και από το γραφείο
  3. Συναντήσεις και παρουσιάσεις με περισσότερα από δύο άτομα: Τελικά υπάρχει λόγος να συναντηθούμε για για την παρουσίαση των προϊόντων ή των υπηρεσιών μου; Θα σας προσκαλέσω και μέσω μιας ηλεκτρονικής συνάντησης βίντεο, θα πετύχω τον στόχο μου και θα παραμείνω ντυμένος επίσημα.
  4. Ασφαλείς συνδέσεις απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας: Ο ασφαλέστερος τρόπος να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή πελάτη-διακομιστή σας, ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας γραφείου χωρίς να χάσετε τις δυνατότητες εκτύπωσης. Μπορείτε να επιλέξετε πού θα εκτυπώσετε, τοπικά ή όχι.
  5. Κοινόχρηστα αρχεία διακομιστή, email και ημερολόγια: Οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, σε προκαθορισμένο επίπεδο ασφάλειας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αρχεία του γραφείου σας ανά πάσα στιγμή χωρίς να χάσετε τις δυνατότητες συνεργασίας. Αυτό είναι ίσως το εκπληκτικό που μπορούν να προσφέρουν οι σημερινές τεχνολογίες.

Αυτά είναι αυτά που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε την επιχείρησή μας ζωντανή όταν εργαζόμαστε από το σπίτι ή την εξοχική κατοικία μας. Οι σημερινές τεχνολογίες δίνουν τη λύση που χρειαζόμαστε. η μόνη σκέψη, το μόνο ερώτημα που ίσως θα μείνει θα μπορούσε να είναι:

Μπορώ να εμπιστευθώ τους υπαλλήλους μου ότι θα έχουν τόσα πολλά εταιρικά δεδομένα διαθέσιμα εκτός σύνδεσης;

Υπάρχουν πολλές απαντήσεις και μέθοδοι για την εξασφάλιση των εταιρικών σας δεδομένων. Το ερώτημα είναι, είστε βέβαιοι ότι μέχρι σήμερα δεν είχαν αντίγραφο αυτών;

Δείτε επίσης, σχετικά με: Πληροφορική

Ας ξεκινήσουμε μαζί!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για το δικό σας Έργο Πληροφορικής: Ανάπτυξη Λογισμικού, Παραγωγή Ιστοτόπων, Εξοπλισμός H/W & S/W γραφείων, Cloud Hosting Servers και Τεχνική Υποστήριξη, Συντήρηση Δικτύων IT.