Τα Νέα μας / Ανακοινώσεις

Σημαντική ενημέρωση ασφαλείας για το WordPress

από | 6 Νοέ 2017 | Πληροφορική

Το WordPress είναι εφαρμογή ανοιχτού κώδικα,  που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να μελετήσει τον πηγαίο κώδικα είτε για να τον βελτιώσει, είτε για να βρει τρόπους να επηρεάσει την λειτουργικότητα του (χάκερ). Επίσης λόγω της τεράστιας δημοτικότητας του, το WordPress είναι δημοφιλής στόχος για κακόβουλους κώδικες διανομείς, τους κλέφτες των δεδομένων, και τους… “wanna be” χάκερ.

Αυτό σημαίνει ότι αν ενημερώνετε το WordPress και τα πρόσθετα του (plugins), καρπώνεστε τα ακόλουθα πλεονεκτήματα :

  • Ευκαιρία για συντήρηση (backup)
  • Ασφάλεια, ο ιστότοπος  σας θα συνεχίσει να λειτουργεί
  • Νέα Χαρακτηριστικά Νέων εκδόσεων του WordPress
  • Ταχύτητα εμφάνισης ιστοσελίδων 
  • Διορθώσεις σφαλμάτων προηγούμενων εκδόσεων

Η αναβάθμιση του WordPress σε νεότερη έκδοση είναι επιτακτική ιδιαίτερα όταν αφορά ενημερώσεις ασφαλείας όπως συμβαίνει με την τρέχουσα αναβάθμιση σε 4.8.3. Μην καθυστερείτε λοιπόν και προχωρήστε ΑΜΕΣΑ στην αναβάθμιση διότι η όποια προηγούμενη έκδοση είναι ευάλωτη για SQL injections τακτικές που σημαίνει ότι μπορεί απρόσμενα ο ιστότοπος να πάψει να είναι σε λειτουργία. Επίσης εκτιμήστε ότι από 150€-200€ κυμαίνονται οι αμοιβές για τον καθαρισμό του χωρίς να υπολογίσουμε τον χρόνο που θα είναι ανενεργός.

Αναβαθμίστε το WordPress στην έκδοση 4.8.3 τώρα, μην καθυστερείτε και μας ευχαριστείτε αργότερα

Για περισσότερα, διαβάστε στον επίσημο ιστότοπο του WordPress: https://wordpress.org/news/2017/10/wordpress-4-8-3-security-release/

 

Δείτε επίσης, σχετικά με: Wordpress

Ας ξεκινήσουμε μαζί!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για το δικό σας Έργο Πληροφορικής: Ανάπτυξη Λογισμικού, Παραγωγή Ιστοτόπων, Εξοπλισμός H/W & S/W γραφείων, Cloud Hosting Servers και Τεχνική Υποστήριξη, Συντήρηση Δικτύων IT.