Ηλεκτρονική Ψηφοφορία και Εγγραφή Ομιλητών για την Βουλή των Ελλήνων

Η ομάδα ανάπτυξης της iBS, σχεδίασε και υλοποίησε για τα Bosch Dicentis Multimedia. 

Ιστορικό πελάτη

Η Βουλή των Ελλήνων είναι ο ανώτατος δημοκρατικός θεσμός που εκπροσωπεί τους πολίτες μέσω ενός εκλεγμένου σώματος 300 Βουλευτών. Η Βουλή των Ελλήνων, μετά από διεθνή διαγωνισμό, όρισε επίσημο ανάδοχο της Bosch, για την προμήθεια και εγκατάσταση του Συνεδριακού Συστήματος Bosch DICENTIS.

Επιχειρηματική πρόκληση

Η Βουλή συζητά – ψηφίζει νομοσχέδια και νόμους. Μόλις η αρμόδια Διαρκής Επιτροπή ολοκληρώσει την επεξεργασία και την εξέταση ή τη συζήτηση – ψήφιση νομοσχεδίων και νόμων, οι προτάσεις εγγράφονται στην Ημερήσια Διάταξη για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια. Τα νομοσχέδια και οι προτάσεις  συζητούνται και ψηφίζονται κατ’ αρχήν, κατ’ άρθρο και ως σύνολο. 

Η Βουλή των Ελλήνων ήθελε τη δημιουργία εφαρμογής στην ελληνική γλώσσα, για τη διαχείριση του χρόνου ομιλίας των βουλευτών, την εγγραφή των ομιλητών και την ασφαλή διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Websites-Development-iBS
Websites-Development-iBS

Επισκόπηση λύσης

Η ομάδα της iBS έχει εφαρμόσει μια σειρά από υπηρεσίες ενοποίησης συστημάτων και ανάπτυξης λογισμικού για τη Βουλή των Ελλήνων. Ανέπτυξε μία εφαρμογή για τη διαχείριση της Ηλεκτρονικής ψηφοφορίας , εγγραφής ομιλητών και για το χρόνο ομιλίας βουλευτών. Η εφαρμογή συνδέθηκε με συσκευές Speaker’s Timer με τις οθόνες προβολής της Ολομέλειας καθώς και το UI για τις Συσκευές Πολυμέσων Bosch Dicentis. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για τη διαχείριση και το χειρισμό όλων των διαδικασιών της ολομέλειας. 

 

Τομείς Ευθύνης Ομάδας

System Integration

  • Windows Server
  • SQL Server
  • Redis

Back-end development

  • C#

Front-end development

  • JAVA

Services

  • Διαχείριση Εργου
  • Σχεδιασμός & Ανάπτυξη
  • Ολοκλήρωση Συστήματος
  • Αποσφαλμάτωση
  • Εκπαίδευση

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της δημιουργίας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα κοινοβούλια;

Από την εμπειρία μας, η πιο κοινή πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις κατά την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας συναλλαγών ηλεκτρονικής μάθησης είναι η έλλειψη κατανόησης του πώς θα φαίνεται το τελικό προϊόν. Μια άλλη πρόκληση είναι η ανάγκη για μηχανικούς λογισμικού με μεγαλη εμπειρία για την επίλυση των μοναδικών ζητημάτων που προκύπτουν από τη δημιουργία μιας ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας για επενδυτές και εμπόρους.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της δημιουργίας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα κοινοβούλια;

Η Ηλεκτρονική Ψηφοφορία της Βουλής των Ελλήνων είναι το μεγαλύτερο έργο μας καθώς καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια εξαιρετική ομάδα και δημιουργήσαμε μια εφαρμογή υψηλής λειτουργικότητας μέσα σε έξι μήνες. Τα επιτεύγματά μας αντιστοιχούν σε μηνιαία μείωση του κόστους παραγωγής κατά 40%.

Πού μπορώ να μάθω πώς να αναπτύξω μία εφαρμογή Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας για τα κοινοβούλια; 

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια ηλεκτρονική εφαρμογή ψηφοφορίας για τα κοινοβούλια για εκπαιδευτικούς λόγους και δεν έχετε εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, απευθυνθείτε σε επαγγελματίες. Η ομάδα της iBS θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με τη διαδικασία ανάπτυξης και θα σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία εφαρμογών ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. 

Η εξέλιξη της εγγραφής ομιλητών και των ψηφοφοριών εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο (realtime) στην οθόνη του χειριστή του συστήματος, στην οθόνη του προεδρείου και κατ’ επιλογή σε όποια άλλη οθόνη αποφασισθεί. Με την έναρξη της εγγραφής ομιλητών και της ψηφοφορίας, οι Βουλευτές δηλώνουν την πρόθεση συμμετοχής τους με τη χρήση της μαγνητικής τους κάρτας περνώντας την, στη μονάδα του εδράνου Bosch Dicentis.

Ας ξεκινήσουμε μαζί!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για το δικό σας έργο. Ακόμη και εάν όχι ακόμη, ξεκάθαρες οι ανάγκες υλοποίησης, ζητήστε μια ΔΩΡΕΑΝ συνεδρία με τον Αναλυτή μας