Τα Νέα μας / Ανακοινώσεις

Πώς να επιλέξω την καταλληλότερη υπηρεσία hosting;

από | 10 Μαρ 2016 | Νέα

Τα σημαντικότερα κριτήρια για την καλύτερη επιλογή hosting υπηρεσίας είναι το εύρος κίνησης (bandwidth), χώρος στον δίσκο (hard disk space), το λειτουργικό σύστημα του server (OS).

Bandwidth ονομάζουμε το εύρος ενός καναλιού μετάδοσης δεδομένων, δηλαδή ο όγκος των δεδομένων που ανταλλάσσεται μεταξύ του server και των χρηστών που το επισκέπτονται. Μας δείχνει την ποσότητα των δεδομένων που μπορούν να ,μεταδοθούν μέσω του καναλιού ταυτόχρονα. Τα δεδομένα που κάνουν χρήση του εύρους διακινούνται μέσω των πρωτοκόλλων επικοινωνίας (http, pop3, imap, smtp, ftp). Μετράμε το bandwidth σε MB, GB, TB.  Όσο ποιο μεγάλη είναι η επισκεψιμότητα ή και ο όγκος των πληροφοριών που διακινούνται (π.χ Video αρχεία) τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός του bandwidth (MB). Αν για παράδειγμα η homepage  μιας ιστοσελίδας “ζυγίζει” 1ΜΒ και την επισκέπτονται 1000 άτομα κάθε μήνα κατά μέσο όρο, τότε το bandwidth που μας εξυπηρετεί για τη μετάδοση δεδομένων μέσω http πρωτοκόλλου είναι 1000ΜΒ / μήνα.

Hard Disk Space είναι ο συνολικός χώρος στον δίσκο που θα χρησιμοποιήσουμε για την λειτουργία του εταιρικού μας ιστότοπου, ηλεκτρονικού καταστήματος, διαδικτυακής εφαρμογής καθώς επίσης για το περιεχόμενο του (φωτογραφίες, αρχεία, κείμενα κ.α.).

Το λειτουργικό Σύστημα του server είναι εξίσου σημαντικό διότι μπορεί να αλλάξει κατα πολύ την αξία της υπηρεσίας. Την επιλογή του την κάνουμε καθαρά απο το περιβάλλον που λειτουργεί ο εταιρικός μας ιστότοπος, ηλεκτρονικό κατάστημα ή και η διαδικτυακή εφαρμογή. Εαν λοιπόν χρησιμοποιήσουμε τεχνολογίες όπως ASP, ASP.NET ή βάση δεδομένων σε Ms SQL τότε μονόδρομος είναι η επιλογή των Windows Servers. Σε κάθε άλλη εκδοχή τότε μπορούμε να επιλέξουμε και κάποια από τις εκδόσεις σε Linux.

Ενημερωθείτε για τα hosting services της iBS.

Για μεγάλης επισκεψιμότητας ειδησεογραφικούς ιστότοπους, ηλεκτρονικά καταστήματα ή και διαδικτυακές εφαρμογές, υπάρχουν και άλλα πολλά σημαντικά κριτήρια για την σωστή επιλογή, όπως αριθμός επεξεργαστών, μνήμη server, load balancers κ.α. που μετά από ανάλυση αναγκών μπορούν να καθορισθούν. Έχουμε συμπεριλάβει μερικές από τις συνηθέστερες περιπτώσεις, τις οποίες σας προσφέρουμε ως έτοιμες υπηρεσίες hosting

 

Δείτε επίσης, σχετικά με: Cloud Hosting

Ας ξεκινήσουμε μαζί!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για το δικό σας Έργο Πληροφορικής: Ανάπτυξη Λογισμικού, Παραγωγή Ιστοτόπων, Εξοπλισμός H/W & S/W γραφείων, Cloud Hosting Servers και Τεχνική Υποστήριξη, Συντήρηση Δικτύων IT.