Μεταφορά ιστοτόπου από Wix σε WordPress

από | 1 Νοέ 2023 | Πληροφορική

Διαχειρίζοντας έναν ιστότοπο στο Wix, μπορεί να έχετε πέσει στο ξόρκι του “γρήγορου και εύκολου” για να συνειδητοποιήσετε αργότερα πόσο περιοριστική είναι η πλατφόρμα για όσους θέλουν πραγματικά να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

Ενώ το Wix μπορεί να είναι μια επαρκής πλατφόρμα για μικρές επιχειρήσεις και ιστότοπους, δεν έχει την ευελιξία και την επεκτασιμότητα που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν. Με το WordPress, μπορείτε να επιλέξετε από χιλιάδες πρόσθετα για να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας και δεν υπάρχουν όρια στις προσαρμογές που μπορείτε να κάνετε ή στην επισκεψιμότητα που μπορεί να λάβει ο ιστότοπός σας.

Το WP θεωρείται ευρέως ως η καταλληλότερη πλατφόρμα για SEO. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων και προσθηκών που σας επιτρέπουν να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για καλύτερη ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης. Το Wix, από την άλλη πλευρά, δεν προσφέρει τόσες πολλές δυνατότητες SEO.Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες από τις μηχανές αναζήτησης, θα πρέπει να μεταβείτε στο WordPress.

Γιατί πρέπει να αλλάξετε από Wix σε WordPress;

Το Wix έχει παραπλανήσει πολλές νεοφώτιστες επιχειρήσεις χάρη σε ένα ισχυρό μάρκετινγκ και μια εκλαΐκευση του τομέα, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μια πληθώρα λόγων που ωθούν το WordPress στον θρόνο ενάντια στο Wix. Ακόλουθα σας παραθετώ μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι πελάτες μας αποφάσισαν να αλλάξουν από το Wix στο WordPress:

  1. Το Wix είναι μια ιδιόκτητη πλατφόρμα, που σημαίνει ότι περιορίζεστε στα εργαλεία και τις δυνατότητες που παρέχει. Από την άλλη, επειδή το WP είναι ανοιχτού κώδικα, μπορείτε να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του ιστοτόπου σας εγκαθιστώντας πρόσθετα που έχουν αναπτυχθεί από μια κοινότητα χιλιάδων ανεξάρτητων προγραμματιστών. Αυτή η κοινότητα παράγει πρόσθετα για τα πάντα, από την ενσωμάτωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης έως την επεξεργασία πληρωμών έως το SEO.
  2. Οι ιστότοποι Wix φιλοξενούνται στους δικούς τους διακομιστές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχετε τον πλήρη έλεγχο της υποδομής του ιστοτόπου σας. Εάν αποφασίσουν να κλείσουν την πλατφόρμα,ο ιστότοπό σας θα πάψει να υπάρχει. Με το WordPress, μπορείτε να φιλοξενήσετε τον ιστότόπό σας στον διακομιστή της επιλογής σας, κάτι που σας δίνει τον πλήρη έλεγχο της διαθεσιμότητας του ιστοτόπου σας.
  3. Οι ιστότοποι στο Wix δεν είναι μπορούν να μεταφερθούν εύκολα σε άλλη πλατφόρμα. Εάν αποφασίσετε να κάνετε μετεγκατάσταση σε άλλο CMS, θα πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή και να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας από την αρχή. Με το WordPress, μπορείτε να εξάγετε τα προϊόντα, τους πελάτες και τις παραγγελίες σας με λίγα κλικ.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να μετακινηθείτε από το Wix στο WordPress.

 

Δείτε επίσης, σχετικά με: Wordpress

Ας ξεκινήσουμε μαζί!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για το δικό σας Έργο Πληροφορικής: Ανάπτυξη Λογισμικού, Παραγωγή Ιστοτόπων, Εξοπλισμός H/W & S/W γραφείων, Cloud Hosting Servers και Τεχνική Υποστήριξη, Συντήρηση Δικτύων IT.