Τα Νέα μας / Ανακοινώσεις

Ηosting σε DataCenter ή στην εταιρία μου;

από | 20 Φεβ 2016 | Νέα, Πληροφορική

Τι είναι Hosting;

Hosting ονομάζουμε την υπηρεσία φιλοξενίας ενός server σε ένα DataCenter.

Με ποια κριτήρια επιλέγει μια εταιρία ή ιδιώτης να φιλοξενήσει τον WebServer του σε Datacener ή στο σπίτι ή το γραφείο;

  • Ύπαρξη ανθρώπινου παράγοντα

Η διατήρηση και λειτουργία ενός server στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ανθρώπινη επίβλεψη και παρέμβαση σε στιγμές κρίσης. Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη συνεχούς ανθρώπινης παρουσίας, ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής και ομαλή λειτουργία ενός ή περισσότερων servers.

  • Υψηλό κόστος εξοπλισμού ή και Spare εξοπλισμού

Η σωστή και αδιάκοπη λειτουργία ενός server προϋποθέτει τις κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες και εφεδρείες. Στο χώρο στέγασης του server η θερμοκρασία πρέπει να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

Πρέπει, επίσης, να υπάρχει φύλαξη και προστασία τον μηχανημάτων από φωτιά ή άλλη απειλή. Χρήσιμη είναι πολλές φορές η ύπαρξη ενός δεύτερου server, ο οποίος αναλαμβάνει τη λειτουργία της εξυπηρέτησης στην περίπτωση αδυναμίας του κύριου εξυπηρετητή. Όλες αυτές οι απαιτήσεις ανεβάζουν σε υψηλά επίπεδα το κόστος εξοπλισμού.

  • Ρεύμα

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αδιάκοπη παροχή των μηχανών με ηλεκτρικό ρεύμα, ώστε να μη διακόπτεται η λειτουργία τους. Η χρήση ενός UPS μπορεί να αποτελέσει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα μιας και υπάρχει πιθανότητα, λόγω κάποιας βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ ή της εκάστοτε εταιρίας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, να σημειωθεί διακοπή, η οποία μπορεί να διαρκέσει για μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα. Για διακοπή μεγάλης διάρκειας το UPS αποδεικνύεται ανεπαρκές. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημα λύνει μια γεννήτρια (ή περισσότερες, ανάλογα τις ανάγκες που υπάρχουν), η οποία όμως ανεβάζει κι άλλο τα κόστος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους κρίνεται συμφέρουσα, από οικονομική αλλά και λειτουργική άποψη, η μαζική φιλοξενία των servers σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα, τα DataCenters, στα οποία πληρούνται όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Παρόλα αυτά, κάποιες εταιρίες επιλέγουν την εγκατάσταση και διατήρηση του/ των server τους στο δικό τους χώρο. Δημιουργούν δηλαδή ένα μικρό DataCenter ή διατηρούν ένα rack. Οι μεγάλοι οργανισμοί και αρκετές πολυεθνικές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης ενός DataCenter στο χώρο τους.

Μπορεί, επίσης, να υπάρχει η ανάγκη υψίστης ασφάλειας και προστασίας τον δεδομένων και της μεταφοράς τους (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας).

Υπάρχουν και περιπτώσεις μικρότερων επιχειρήσεων στις οποίες γίνεται εσωτερικά η εγκατάσταση του server, ο οποίος εξυπηρετεί συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως προγράμματα και εφαρμογές εμπορικής διαχείρισης.

Συνοπτικά:

DATACENTER:

  1. Απεριόριστη τεχνική υποστήριξη για όλο το χρόνο
  2. Απεριόριστη χρήση πόρων, εξοπλισμού και συνδεσιμότητας: ρεύμα, σύνδεση στο internet μέσω υψηλής ταχύτητας γραμμής, προστατευμένος χώρος, κλιματιζόμενος χώρος, πυρασφάλεια, προστασία από εισβολείς διαδικτύου, συστήματα αντιγράφων ασφαλείας
  3. Χαμηλότερο κόστος χρήσης όλων των παραπάνω

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (LOCAL):

  1. Μεγάλοι Οργανισμοί, Πολυεθνικές: έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης – συντήρησης μικρού DataCenter στο χώρο τους
  2. Μεγαλύτερη ασφάλεια των δεδομένων
  3. Σε μικρότερη επιχείρηση: εξωτερικοί εξυπηρετητές για τη λειτουργία συγκεκριμένων εφαρμογών όπως ERP- CRM- και λοιπά προγράμματα εμπορικής διαχείρισης

Μεταβείτε στις υπηρεσίες hosting της iBS.

Δείτε επίσης, σχετικά με: Cloud Hosting

Ας ξεκινήσουμε μαζί!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για το δικό σας Έργο Πληροφορικής: Ανάπτυξη Λογισμικού, Παραγωγή Ιστοτόπων, Εξοπλισμός H/W & S/W γραφείων, Cloud Hosting Servers και Τεχνική Υποστήριξη, Συντήρηση Δικτύων IT.