Έχω βρει web hosting με απεριόριστο bandwidth & χώρο στο δίσκο, να το επιλέξω;

από | 11 Νοέ 2016 | Νέα

Η απεριόριστη χρήση πόρων όπως: εύρος κίνησης (bandwidth), χώρος δίσκου (Hard disk space), μνήμης (Ram), λογαριασμών email (pop3 email accounts) κ.α. ήταν και είναι συνήθης πολιτική των hosting εταιριών.

Αφενός προσέφερε κίνητρο πωλήσεων και προσέλκυσης υποψήφιων νέων πελατών, αφετέρου εξυπηρετούσε την καλύτερη διαχείριση των πελατών τους. Τι εννοώ:

  • Κίνητρο Πωλήσεων: Τα έχω όλα απεριόριστα άρα πληρώνω ένα συγκεκριμένο ποσό και δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο! Νομίζω ότι κανείς μας δεν θα μπορούσε να αντισταθεί σε αυτό το σκεπτικό.
  • Καλύτερη διαχείριση πελατών, hosting υπηρεσιών: Φανταστείτε να έχετε 500 πελάτες (300 shared hosting, 300 domains) και να ασχολείται το προσωπικό της εταιρίας σε μηνιαία βάση με το 10% αυτών για θέματα τύπου: θέλω επιπλέον 200MB δίσκο, ξεπέρασα κατά 1GB το bandwidth αυτόν τον μήνα κ.λ.π.

Βέβαια και για τον τελικό πελάτη που έχει έναν ιστότοπο ή ηλεκτρονικό κατάστημα χαμηλής επισκεψιμότητας, που δεν έχει ανάγκη αποκλειστικής χρήσης CPU ή RAM, και συνήθως η αξία ενοικίασης δεν υπερβαίνει τα 200€ ανά έτος, οι λύσεις φιλοξενίας με απεριόριστη χρήση πόρων πιθανά να τον εξυπηρετήσουν.

Προσοχή όμως διότι η σταθερή ταχύτητα λειτουργίας του ιστότοπου έγκειται στον πάροχο και στις πόσες τέτοιες περιπτώσεις θα επιτρέψει στον ίδιο εξυπηρετητή. Ακόλουθα θα προσπαθήσω να περιγράψω τι συμβαίνει

Απεριόριστη χωρητικότητα σε μνήμη, σκληρούς δίσκους, μνήμη, ethernet καλώδια, οπτικές ίνες, μισθωμένες γραμμές κ.λ.π απλά δεν υπάρχει!

Για να επιλέξει λοιπόν κανείς μια υπηρεσία hosting, κριτήρια αποτελούν: η μορφή της τεχνικής υποστήριξης (email, phone), η ποιότητα αυτής, o χρόνος ανταπόκρισης του τεχνικού, το datacenter φιλοξενίας της υποδομής του παρόχου, η τιμή του πλάνου φιλοξενίας και όχι η παροχή unlimited χαρακτηριστικών.

Στην iBS πρωταρχικό μας μέλημα είναι η άρτια τεχνική εξυπηρέτηση των πελατών μας. Ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος (Windows, Linux), εργαλείου CMS (WordPress, Joomla, Drupal, Custom) παραμένουμε διαθέσιμοι για κάθε μορφής περιστατικό, για την οποιαδήποτε απλή ή και εξειδικευμένη σας ανάγκη. Επικοινωνήστε μαζί μας, θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε

Δείτε επίσης, σχετικά με: Cloud Hosting

Ας ξεκινήσουμε μαζί!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για το δικό σας Έργο Πληροφορικής: Ανάπτυξη Λογισμικού, Παραγωγή Ιστοτόπων, Εξοπλισμός H/W & S/W γραφείων, Cloud Hosting Servers και Τεχνική Υποστήριξη, Συντήρηση Δικτύων IT.